powerxs.blogg.se

2015-08-31
21:12:51

Vad har vi i dricksvattnet ??

Det nämns nästan dagligen i media om vårat vatten i Sverige. 
Det är inte i positiva ord det nämns utan att det någonstans i detta vackra land har stora problem med sitt dricksvatten.
 
Alla känner vi till den hemska parasiten "Cryptosporidios" som drabbade Sundsvall 2010 som senare kom till Skellefteå 2011 bara där drabbade det ca 60 000 människor. Kostnaden av detta utbrott uppgick till ca 221 miljoner kronor. 
 
 
Kommer ni ihåg brandskums giftet" PFAS" som drabbade Kallinge. Ca 10 000 människor om inte mer har drabbats .  Det visade sig finnas i 39 st andra vattentäckter med samma gift. Detta ämne är syntetiskt och är inget som naturen kan bryta ner. men som vanligt så vill ingen kommun ta på sig att dom har dåligt vatten och det är inte deras fel.  Undra vems fel det är.
 
Nu kommer nästa stora larm fast för mig är det inte så stort då jag har läst rapporter om hur en del fiskar i mälaren är tvekönade pga. mediciner som p-piller.m.m 
 
Men nu har dom hittat psykofarmaka i vattnet och i fisken . Något som är komiskt i rapporten är att abborarna är pigga som mörtar och är mindre orädda.och att dom lever längre.
 
Men det som är konstigt är att det är inte farligt att dricka det.
I sommras kom det lite oroväckande nyheter för oss i  Linköpings området det forsar avloppsvatten ut i vårat dricksvatten .  men  om vi tittar på dom ca 700 000 hushåll som har egen brum så är det typ 130 000 st som bara har en slamavskiljare vilket innebär att orent avpoppsvatten rinner rakt ut i våra marker och vatten drag. 
 
.Jag förstår att det har ökat med flask vatten då kvalliten på vattnet är dåligt. Men att vi i Sverige dricker 22L flask vatten per person per år är ju helt sjukt.Källa www.sverigesbryggerier.se för 
 Och det man får är inget kontrollerat eller filtrerat vatten....
 
 
 
 Vi själva använder oss av e-Spring den har både kolfilter och uv-ljus. Kolfiltert tar bort Klor, lukt, upp till 140 olika smittämnen, sen så kommer det som inte många av våra vattenreningsverk har UV-ljuset och om dom har det så har dom det vid utförseln av vattnet och under resans gång kommer allt det som finns i rören.
 
UV-LJUS tar bort levande parasiter så du slipper få i dig levande saker.
 
Det jag vill få fram är att det finns en lösning på dessa hemska problem e-Spring och därför rekomenderar jag denna produkt. 
 
 
 
                         ANTINGEN ÄR MAN ETT FILTER ELLER SÅ HAR MAN ETT FILTER .............