powerxs.blogg.se

2014-05-15
22:09:13

Föräldraroll

Föräldrarollen är inget man bara kan utan den växer man in i.  Men det finns ju lite vägledningar som att man inte får slå sina barn och inte använda psykiskt våld. Tyvärr verkar inte alla följa detta.  
Tänk att det finns så svaga människor som måste aga sina barn..... 

För de flesta föräldrar är kärleken till barnet det viktigaste av allt. De vuxna kan ge dem vägledning, uppmuntran och kärlek. De vuxna kan också sätta gränser. Hur ett barn uppfostras har stor betydelse för barnets självförtroende och självkänsla. Barn som får en trygg uppfostran klarar också skolan lättare och livet som vuxen.

I Sverige har synen på barnuppfostran förändrats på kort tid. Förut var den mycket sträng. I dag uppfostrar de flesta föräldrar sina barn till att bli självständiga så att de kan få bra självförtroende och fungera i samhället.     Idag vet barnen sina rättigheter men inte skylldigheter. Tyvärr.

En klok kvinna sa något häftigt som stämmer in så väl Följ det och dina barn kommer att växa tusen fallt.

 

 

Det jag skrev om igår ang ansvaret så hade jag inte någon anning om att det var det stor huvudämnet i MALOU där handlar det om just detta. Hovrande föräldrar, curlingföräldrar m.m

                                                            Det va en författare vid namn David Eberhard i soffan och pratade om sin bok Hur barnen tog makten.   spännande tror jag ..

 

Jag skall låna boken så fort som möjligt. 

Detta ämne är laddat i vårat avlånga land och mycket tror jag handlar om att vi föräldrar håller på att tappa taget. Dom enda som kan göra något är VI föräldrar hur jobbigt det än kan vara eller hur..