powerxs.blogg.se

2014-06-26
10:37:15

Jag vill bara se bra ut NAKEN

Wow va man kan mycket om man bara vågar ta steget. Jag är ju över 40år och har inte riktigt brytt mig så mycket om mig själv då barnen är dom som behöver fokusen i denna familj.
 
Men jag jobbar med att hjälpa folk i att öka sitt välbefinnande med produkter och en del med ekonomiska möjligheter. Så en dag så tänkte jag att jag är ju förebilden för mig själv och för mina barn då kanske jag bör fundera på att må bra kroppsligen för att leva längre.
Nu är det ju inte själv klart att man lever längre bara för att man gör något åt sin vikt men jag hjälper den på traven. Så när jag vägde 120kg så va jag ofta trött och hade inte ork till någonting. Nu har jag jobbat med mig själv mentalt då huvudet alltid hittar på fantastiska ursäkter om att inte göra något utan visst skulle det vara skönt att ligga i soffan och njuta av allt sött och gott som finns att tillgå.   Min resa började mycket då jag läste en bok av Jonas Colting "Jag  vill se bra ut naken"
 
 
 
Det är säkert inte många som är glada över att se sig själv i spegeln naken. Där var jag  vissa saker på kroppen styr man ju inte över så dom eller de får man bara ta.  Men en del andra saker går att styra över men detta är inget man gör över en dag.
 
Att bara få tanken till att förändra sig är ett stort steg ,Men det är inte svårt när man är stor & trött. Det som är bra när man är stor och vill göra förändring på sin kropp är att det händer en massa ganska fort vilket hjälper den knepiga hjärnan att bli glad.  Resan har hållit på i snart 3 år och det har gjort att jag har gått ner 21kg .  Jag har inte vägt så här lite sedan jag va 30år.   men jag har haft flera perioder där jag jag har ramlat tillbaka eller bara stått still.   Men det tar tid för kroppen att anpassa sig.
 
 
Förändringar jag har gjort.  Rört på kroppen ,minska storleken på portionerna, ökat upp mätthets faktorerna. minskat på sockret, bytt ut en måltid om dagen till Positrim/Bodykey för att minska kcal intaget med ca 250 kcal om dagen. plus mina vitaminer och mineraler + proteinet.
Det låter ju inte mycket men om kroppen får vettiga saker så blir den mättare och gladare. 
 
 
Resan med att må bättre är inget man gör över en dag utan det är en lång lång  resa.   
Jag är inte riktigt nöjd än med att se mig naken men mer nu än innan för nu kan jag se hela mig =)  
Jag är inte som många andra bloggare där dom lägger ut bilder på det ena och det andra.  Jag jämför mig inte med någon och min bild av mig själv är något jag har jobbat fram för att jag själv skall känna mig nöjd. Och det är något som jag vill att ni som vill förändra er att göra det för er skull ,det går inte att göra saker för andra.
                                           Det är din resa inte någon annans.