powerxs.blogg.se

2015-04-25
11:33:00

Vatten bara "Vanligt vatten"

Jaha nu har jag inte skrivit på jätte länge men idag infan sig kännslan. Eller det va så att jag läste en grattis tidning som kommer hem till oss. Linköpingsposten en jätte trevlig tidning där det står mycket om staden. Aktiviteter, utflycktsmål,reklam m.m 
 
I tidningen så står det om vattenkvaliten . Detta är ett känsligt ämne då vi alla är beroende av det,men bör man inte bry sig om vad det är i det då ?? 
Vi har pratat om vatten kvaliten med många och svaret vi oftast får är att lite skit rensar magen.. eller skulle det vara farligt så skulle det inte rinna i kranen. 
 
 
Att vi inte bryr oss mer vad vi intar är skrämande. Man tycker det är viktigt att produkterna man skall äta är ekologiskt odlade. Nu är det inte många gårdar som är ekologiska utan dom sprutar på olika gifter som först når grödan och sedan jorden som det senare kommer vatten på och forslar detta vidare till JAPP vårat dricksvatten. men glöm för fan inte att skölj era ekologiska produkter i vattnet. för i det får ni sjukvård .Medicinrester i vattnet är något många av Sveriges städer har sen så har vi allt annat som klor ,och av kloret blir det kloramin,radon,tungmetaler,
 
På folkhälsomyndigheten skriver dom att det rekomenderas kokning av dricksvatten 1 gång i veckan runt om i sverige.
Bara föra året kom det upp om miljögifter i dricksvattnet Ronneby,Botkyrka,Uppsala detta är bara början. 34 olika vatten verk hade gifter i sina reningsverk. 
 
Kommer ni ihåg det stora utbrottet i Skellefteå 2011 där blev fler än 20 000 personer insjukna av dricksvattnet detta va av en liten parasit Cryptosporidium hominis.  
 
Östersund 2010 samma parasit 27 000 personer sjuka 
 
 
Jag är skjut glad över att vi har vattenrenare från eSpring då den renar det vatten som vi använder till mat oh dryck. 
 
 
 
 
. http://www.e-pages.dk/linkopingsposten/108/