powerxs.blogg.se

2014-12-20
11:44:20

Samhällets krav

Nu är jag här igen =)  
 
Jag blev lite rädd att skriva då detta blev konsikvenser för våra barn. Detta är samhällets baksida med det sociala.  Jag har ju satt ett eget motto att inte ta skit men ibland får man visst ge efter.... F.A.N
 
Många föräldrar med inte riktigt som alla andra eller så som smahället ser att man skall vara. Vi har en klar bild hur alla andra skall vara och sen hur vi själva beter oss då ser man inte detta.. Kneppigt. 
 
Som ni som har följt detta så har vi haft en del med skolan som dom går på Vittra Lambohov att göra med. Detta är en skola som faktiskt enligt mig inte borde få driva skola längre.  
 
Nu ser jag detta objektivt men med insyn från det vi sjlva har fått erfara.  Tänk att det går barn med papper med diagnoser som behöver hjälp av vuxna och ingen ser dom. Skulle någon vuxen se dom så är det under deras ansvar då den pedagogen har ett stort hjärta av medmänsklighet och ser detta.  Som jag har skrivit så har jag två barn där och den ena har i grunden ADHD med kraftig medicinering och har under 2 års tid inte fått någon hjälp då betygen  har sett jätte bra ut. För 2 mån sedan så tillkom en dignos till. Med på detta möte va rekotorn för Vittra med ,specialläraren ,mentorn iklassen. för att få informationen . Nu barnet får inga betyg har inte klarat av ämnena enligt dom.   Åtgärder ??  Inga . pratat med eleven ?  Nej.   Vad håller dom på med ?  På 1 termin rasar hela barnets värld....  
 
Vi har under tiden sökt till en resurs skola då vi har sett vårat barn då alla är utvecklingsbara. För 2 veckor sedan kom barnet in =)  TACK Frösunda Pandion...
Vi har ju ett barn kvar där det hjar varit lite problematiskt har inte klarat av att gå till skolan då den känner sig förlöjligad, mindervärdig och utanför. Har tyvärr inte kommit iväg till skolan under en hel termin. Har under hela denna period försökt så in i bomben med att komma iväg.Men det låser sig precis vid entrén.  Åtgärds program gjordes men detta har vi fått ringa för att få skriva under så att det blir ilaga kraft . det kom i veckan =)  .  HA HA  ja ni jag kan bara skratta då det skall enligt skollagen åliga skolan att göra detta och se till att eleven kommer till skolan för undervisning eller får en möjlighet till att få kunskap på något sett. Detta är en LAG.
Nu behöver vi inte tänka mer även detta barn kom in på Resurs skolan . Puhhhh  där släppte det en stor sten från hjärtat. Att se ens barn få ångest och brytta ihop för att den känner sig misslyckad dag ut och dag in för att den inte kommer iväg till skolan.  
 
Tänk vilka krav samhället har på oss från liten till stor. Jag har hört under många år att du måste utbilda dig och få ett bra jobb.
Alla ni som nu har utbildat er och är abretslösa hoppas att ni inte känner er misslyckade för det är ni inte utan det är sammhällets krav som är misslyckat. 
 
 
 
Ni som läser detta och tycker att Vittra suger så NÄ  det stämmer inte men jag kan säga att VITRRA LAMBOHOV suger.  Vi säger nu tack och hej till den skolan.